Dag 15
20 juli 2016 - Bryce Canyon National Park, Verenigde Staten
Vandaag reizen we weer verder. Helaas was deze camping niet een echt succes achteraf. Veel te veel grote groepen jongeren die de toiletgebouwen "bezet" houden. Hierop is deze camping ook niet berekend dus er zijn gewoon te weinig faciliteiten. Voordat we weg gaan toch even ons beklag doen bij de receptie. De mevrouw bij de receptie begreep het goed en vond het erg vervelend. We krijgen de helft van ons geld terug. Dat is dan wel weer netjes. We gaan op weg naar Bryce Canyon National Park. We rijden een stukje op de scenic route highway 12. Uiteraard weer veel moois te zien onderweg. We komen aan bij Ruby's Inn waar we in een tipi slapen vannacht. Het is een erg commercieel "dorpje". Het is zo groot namelijk dat het gewoon een dorpje op zich is, maar het ziet er wel leuk uit. Alle faciliteiten zijn ook erg netjes. We zijn lekker op tijd en kunnen ook gelijk inchecken. Ze moeten nog wel de tipi even schoonvegen. Het is best groot van binnen. Aan het begin van de middag gaan we met de shuttlebus het park in. Het is niet zo groot het park en heeft dus maar een paar stops, het is eigenlijk alleen maar een kloof. We stoppen bij de halte met het uitkijkpunt. Hier kunnen we gelijk de hele kloof zien. Wat ziet het er apart uit. Het is zo apart dat we dit niet uit kunnen leggen. Hiervoor moet je de foto bekijken. We maken hier een wandeling de kloof in. Het is een wandeling van ongeveer 4,5 km. Het is wel een pittige wandeling want we gaan de kloof in naar beneden, en ja, dan moet je dus ook weer naar boven. Het laatste stuk is erg zwaar maar we lopen het wel zonder te stoppen. We nemen de shuttle bus weer terug. Onderweg stopt de chauffeur omdat er prairie hondjes te zien zijn. Even later moet de bus flink remmen want er steekt een gaffelbok over. Gaaf!! Terug op de camping even het dorpje bekijken en Sam en Luuk nemen een lekker ijsje. Dan begint het te spetteren. Dus dat wordt binnen zitten. Niet veel later voelen we ook de speeters in de tipi want die is open aan de bovenkant. Het gaat steeds harder regenen dus koken wordt erg lastig. Er is vlakbij een cowboy restaurant met een soort show. Vanaf 7 uur gaan de deuren open dus gaan we om kwart voor 7 met de auto weg. Als we er zijn barst de regen echt helemaal los met harde wind. Gelukkig gaan de deuren iets eerder open en rennen we snel door de regen. Gelukkig zijn we op tijd en hebben we een plek vooraan bij het podium. Drinken kunnen we zelf pakken dus er wordt van alles wat geproefd. Dan beginnen ze met een voorstuk. Het is erg leuk en ook de jongens vinden het leuk. Dan kunnen we gaan eten. Er is pulled pork en kippenpoten, aardappelpuree, koolsla, broodjes, bonen en een toetje. Het eten is best lekker en ook voldoende. Na het eten gaat de show verder. Daarna rijden we terug en zijn we erg benieuwd of de spullen nog een beetje droog zijn in de tipi. Gelukkig is het wel droog en tijd om te gaan slapen.
Johan en Rommert:24 juli 2016Mooi reisverslag: het is net alsof jullie ons meenemen om er ook van te genieten. Jammer van de regen, maar zal best wel verfrissend zijn. De weersvooruitzichten voor dinsdag zijn hier prima: we gaan er een mooie dag van maken op de camping. We sturen wel een paar foto's. Johan en Rommert.